Barsebäcksverket

Adresse: Kraftverksvägen 150, 246 57 Barsebäck Vis kort

Adresse: Kraftverksvägen 150, 246 57 Barsebäck

Beläget mitt på den Skånska västkusten, mellan Malmö och Landskrona, ligger Barsebäcksverket. Ett kärnkraftverk i servicedrift.

Den första kärnreaktorn startades 1975 och stängdes 1999, den andra startades 1977 och var i drift till 2005. Perioden mellan stängningen och rivningen kallas servicedrift. Det innebär att man just nu sköter om anläggningen och förbereder för rivningen.

Infocenter
Utställningen i Infocenter berättar om el, kärnkraft, hur Barsebäck ska rivas och mycket mer. I lokalen finns ett sommarcafé, en rit- och lekhörna och en filmsalong. Besökare i alla åldrar bjuds på fika och vi svarar gärna på era frågor. Infocenter har vanligtvis öppet efter förfrågan men under vissa långhelger och under sommarlovet har vi öppet på dagtid. För att gå med på rundtur måste deltagarna föranmäla sig.

Rundturer
Fram till dess att rivningen börjar har vi en unik möjlighet att visa delar av ett kärnkraftverk som inte kan visas när det är i drift. Besökare får följa ångans väg genom verket förbi flera nyckelkomponenter. Reaktorhallen ses från en besöksbalkong och man får gå mycket nära turbinerna och kondensorn. Man måste ha fyllt 14 år för att gå in i kärnkraftverket.

Se vår hemsida för mer information och aktuella händelser i Infocenter.
Varmt välkomna!

Show more

Om denne aktivitet

Nærmeste indkvarteringer

Vandrerhjem

Barsebäcks Vandrarhem

Afstand: 417 meter
Prisvärt och naturnära boende i trevliga dubbel- och enkelrum på bekvämt avstånd till Skånes största städer. Cykelväg till hamn och shoppingcenter.
Bed & breakfast

Sundblick B&B

Afstand: 9,2 km
Sundblick er et Bed & Breakfast med central beliggenhed langs Øresundskysten syd for Landskrona. Samtlige værelser har udsigt mod den danske kyst. I stueetagen er værelserne handicapvenlige.
Bed & breakfast

Flädie Mat & Vingård B&B

Afstand: 10,2 km
Flädie Mat & Vingård is located in the small Swedish village of Flädie, between Lund and Bjärred, and is well spoken of and much appreciated by our guests. We hope that our fantastic service, unique vineyard setting and delicious food will help to provide you with some unforgettable memories.